Meniu

Clatite
Selectia de clatite cuprinde clatite sarate si clatite dulci, cu umpluturile lor fermecate. Am studiat atent retetele frantuzesti de baza si mii de combinatii de gusturi pentru cele mai chic umpluturi si toppinguri. Cateodata, simplu si elegant se dovedeste infailibil. Alteori ne dorim extravaganta.

Toate retetele noastre sunt inspirate de meleaguri, timpuri si oameni dragi – dupa cum le arata si numele. Fiecare dintre prietenii nostri poate propune o reteta care sa devina „de-a casei”, si in cele din urma, celebra :)

Meniul se compune din feluri de baza Pur si simplu” si feluri mai complexe „De-ale casei”. Toate clatitele au la baza aluatul traditional frantuzesc, cele dulci fiind blonde, adica din faina alba, iar cele sarate fiind gatite cu faina integrala sau de hrisca.

 

Retetele Pur si simplu sunt vesnic in meniu, in timp de clatitele din gama De-ale casei variaza in functie de sezon, in functie de inspiratia si poftele „casei” si in functie de cine se duce la piata, sincer.
Apropos de extravaganta, mai avem in meniu si sectiunea Gourmet”.  Aici umpluturile sunt complexe, cu o frenezie de combinatii din ingrediente rare la retetele dulci, si cu surprize pofticioase pentru un mare apetit la retetele sarate.

Bauturi

Bauturi

 

Cat priveste bauturile, avem bauturi felurite, reci si calde.
La noi gasiti permanent cafea din cele mai bune, precum si sucuri fresh, limonade si siropuri naturale ca la bunicii de altadat’ – facute cu apa minerala sau apa plata.
Si pentru ca am tinut minte ce zicea bunica, avem sirop de brad si de catina, care ajuta gatul si sporesc imunitatea.

PS: Foarte important, avem si vin si spumant la pahar. Pe alese!